Доступність посилання

ТОП новини

Завершується візит Джозефа Байдена до України


Сьогодні віце-президент США виступить перед українськими підприємцями.

Напередодні Байден провів переговори з керівниками України. Він підтвердив підтримку Вашингтоном курсу Києва на євроатлантичну інтеграцію. Сторони досягли також домовленостей у сфері енергетики.

Візит Джозефа Байдена в Україну засвідчив, що відносини США з Україною не будуватимуться за рахунок відносин з Росією. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив перший заступник секретаря РНБО, колишній міністр закордонних справ України Володимир Гризько. За його словами, Сполучені Штати підтвердили, що «для них питання свободи, прав людини, права вибору є святими. Що жодних елементів поділу світу на зони впливу чи якісь інтереси вони не сприймають. І відносини з Україною ніяким чином не будуватимуться за рахунок відносин з Росією», – сказав Володимир Огризко.

За перебігом візиту віце-президента США до Києва уважно слідкували й у самих Сполучених Штатах. Як повідомив кореспондент Радіо Свобода у США, на думку американських оглядачів, київський візит Байдена планувався як своєрідна противага нещодавньому московському візиту президента Барака Обами.

Сьогодні віце-президент США завершує візит до України і вирушить до Грузії, де проведе переговори з президентом Міхеїлом Саакашвілі, виступить у парламенті та зустрінеться з лідерами опозиції.
XS
SM
MD
LG