Доступність посилання

ТОП новини

Секретаріат: підготовка бюджету-2010 зірвана


Уряд загальмував початок бюджетного процесу на 2010 рік, заявляє Секретаріат Президент. «Основні нормативно-правові акти, на яких має базуватися проект Державного бюджету на наступний рік, не ухвалені», – мовиться в повідомленні прес-служби Президента.

Дії уряду щодо початку бюджетного процесу, як зазначає Головна служба соціально-економічного розвитку Секретаріату, звелися до схвалення постановою Кабміну від 25 лютого Декларації цілей і завдань бюджету на 2010 рік.

Цей документ передбачає завдання бюджетної політики на наступний рік і не визначає основних її напрямків з кількісними критеріями, які мають бути відображені в основних напрямках бюджетної політики і розглянуті Верховною Радою, як того вимагає стаття 33 Бюджетного кодексу, зазначають у Секретаріаті.

Таким чином, на сьогодні, за даними Секретаріату, уряд не ухвалив рішення щодо прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2010 рік, яке мало бути ухвалене до 15 травня та не схвалив і не подав до Верховної Ради проект основних напрямків бюджетної політики на 2010 рік, який Кабмін мав затвердити до 25 травня.

Підсумовуючи, Секретаріат зазначає, що початок бюджетного процесу на наступний рік «практично зірваний».
XS
SM
MD
LG