Доступність посилання

ТОП новини

Курортне місто відзначає День міста і приймає фестиваль «Потяг до Яремче»


Святкування 222-ої річниці Яремча розраховане на три дні: спортивний, фестивальний і власне День міста.

Розпочалося воно у п’ятницю велосипедними перегонами міжнародного класу «Яремче – рейс 2009».

У суботу уже вдруге проходитиме фестиваль «Потяг до Яремче», основною особливістю якого є сильна літературна складова.

Учасниками літературних читань будуть, як обіцяють організатори, Іздрик, Ірена Карпа, Тарас Прохасько, Світлана Поваляєва, Таня Малярчук, Андрій Любка, інші відомі письменники та початківці.

Завдяки художній групі Яреми Стецика, кожен зможе отримати на своєму тілі малюнок-символ фестивалю.

Музичну програму забезпечуватимуть гурти «Цвіт кульбаби», «Очеретяний кіт», «ДримбаДаДзига», «АнтитілА», а також «Apriori» з Білорусі і «MamaSweed» з Німеччини, що свідчить про набуття фестивалем статусу міжнародного.

Поміж нових атракцій – гуцульські майстер-класи народної творчості (з гончарства, ткацтва, писанкарства, виготовлення ляльок-мотанок, різьби по дереву), гуцульські забави, які допомагатиме проводити Василь Вірастюк з командою силачів, казки і байки від Петра Буяка, гуцульське весілля і навчання гуцульським танцям.

Фестивальна субота завершиться українською етно-дискотекою під відкритим небом.

А в неділю у програмі власне Дня міста літературні читання місцевого колориту, виступи народних колективів та переможців Міжнародного фестивалю «Від Серця до Серця – Співоча планета», виставка робіт народних майстрів, концерт зірок української естради.

Яремче чекає багато гостей у вишиванках. Всі бажаючі зможуть долучитися до ткання гобелену з зображенням герба міста, спробувати себе в інших майстер-класах.

Організатори свята хочуть довести, що культуру не потрібно прив’язувати до економічних процесів, і до політичних теж.
XS
SM
MD
LG