Доступність посилання

ТОП новини

Священний синод РПЦ вперше засідає в Києво-Печерській лаврі


Сьогодні, 27 липня, в Києві відбудеться засідання Священного синоду Російської православної церкви під головуванням патріарха Кирила, повідомили у відділі зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату.

«Священний Синод вперше засідатиме в Києво-Печерській лаврі - там, де починалося російське християнство», – мовиться в повідомленні.

Водночас, як зазначили у відділі зовнішніх церковних зв’язків, «це буде не якесь спеціальне, святкове, а звичайне робоче засідання Синоду, на якому ієрархи єдиної Російської Церкви, які прибудуть із різних її частин до стародавньої південної столиці російського православ’я, розглянуть цілу низку різноманітних питань загальноцерковного значення».

Літнє засідання Синоду відбувається традиційно в Троїце-Сергієвій лаврі напередодні дня пам’яті преподобного Сергія Радонезького. Цього року засідання вирішили перенести на пізніший термін.

Зустріч ієрархів Московського патріархату (семи постійних і п’яти тимчасових членів Синоду) відбудеться в перший день візиту патріарха Кирила до України, який триватиме до 5 серпня.
XS
SM
MD
LG