Доступність посилання

ТОП новини

В Іраку завершує свою діяльність міжнародна коаліція


За два дні залишить Ірак останній контингент військових – австралійський. Відтепер там залишаються лише військовослужбовці США.

38 країн свого часу надіслали до складу коаліції в Іраку свої військові контингенти. Серед них Велика Британія, Італія, Іспанія, Болгарія, Румунія, Монголія, Нікарагуа, Польща, Філіппіни, Грузія, Казахстан, Литва, Латвія, інші країни. Україна надіслала контингент у складі 1650 вояків.

Японія надіслала свій загін, але за умови, що він не братиме участі у воєнних діях. Датчани домовилися, що їхні вояки нестимуть виключно охоронну службу. Найменший за чисельністю контингент відрядила до Іраку Ісландія, причому згодом чисельність загону зменшили наполовину, залишивши в Іраку... одного-єдиного ісландського вояка.

Багато країн – членів багатонаціональної коаліції зазнали людських втрат в Іраку, здебільшого внаслідок терористичних актів. Найбільше загинуло американців – понад 4 тисячі 300. На другому місці британці - 179 жертв. Українці втратили в Іраку 18 військовослужбовців.

Американські війська мають вивести з Іраку наприкінці 2011 року. Протягом наступних двох років 130-тисячний американський контингент поступово скорочуватимуть. Вже тепер американські війська виведені з іракських міст до заміських баз.
XS
SM
MD
LG