Доступність посилання

ТОП новини

Україна надала ЄС графiк реформ у газовому секторi


Українська сторона надала графiк проведення реформ у газовому секторi, який просила Європейська комiсiя та мiжнароднi фiнансовi інституції.

«Вiдповiдного листа вiд Прем’єр-мiнiстра України Юлiї Тимошенко ЄК одержала в середу», – повiдомив представник Єврокомісії Марк Грей.

Він нагадав, що вчора Мiжнародний валютний фонд ухвалив рiшення про видiлення третього траншу кредиту Українi.

У зв’язку з цим представник Єврокомісії висловив упевненiсть, що «все це (лист Тимошенко та рiшення МВФ) наблизило нас до угоди про видiлення Українi кредиту на закупiвлю газу».

Водночас, за словами іншого представника Єврокомісії Феррана Тарраделаса Еспуні, до України найближчим часом прибуде технiчна мiсiя для перевiрки стану справ у пiдземних газових сховищах.

За його словами, лист вiдповiдного змiсту надiслав європейський комiсар з питань енергетики Андрiс Пiєбалґс на адресу мiнiстра палива та енергетики України Юрiя Продана.

Як зазначив Еспунi, технiчна мiсiя прибуде до України «вже, можливо, сьогоднi-завтра».

У червні Україна звернулася до Росії та країн Європейського Союзу з проханням надати кредит на 4,2 мільярда доларів для закачування газу в підземні сховища з метою забезпечення надійний транзит до ЄС в зимовий період.
XS
SM
MD
LG