Доступність посилання

ТОП новини

Слідчі знайшли рукавиці, в яких Пукач міг обезголовлювати Гонгадзе, – ЗМІ


У селі Сухоліси за Білою Церквою в Київській області, на місці виявлення фрагментів черепа і зубів, які ймовірно належать убитому журналістові Георгію Гонгадзе, у п’ятницю слідчо-оперативна група й експерти знайшли напівзотлілі гумові рукавиці, в яких колишній начальник міліційної «наружки» Олексій Пукач восени 2000 року міг обезголовлювати труп журналіста.

Про це газеті «Сегодня» повідомив начальник прес-служби Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко.

За словами слідчих, рукавиці, що стали ще одним речовим доказом, раніше на допитах згадував і сам Пукач. Тепер їх долучили до матеріалів кримінальної справи. Останки черепа, щелеп, зубів, уточнив Бойченко, були пошкоджені не ковшем екскаватора, як запевняли раніше, а плугом.

Другий череп, виритий в районі розкопок, за словами експертів, відноситься до періоду Великої Вітчизняної війни. За попередніми оцінками, в землі він пролежав більше 60 років. Проте його також відправили на експертизу, аби одержати точні дані. А інформацію, що з'явилася в інтернеті про три непізнані трупи, нібито виявлені під Сухолісами, в ГПУ не підтверджують.

«У нас таких відомостей немає», – заявив Бойченко.

Спростовується поки що й версія про те, нібито за селом було місце таємного поховання останків інших потенційних жертв Пукача й «орлів Кравченка».

29 липня фахівці почали проводити експертизу для ідентифікації останків черепа, який може належати Георгію Гонгадзе. Як відзначили в Генпрокуратурі, ці дії необхідно провести для того, щоб встановити ідентифікацію знайдених фрагментів голови з кістками тіла.
XS
SM
MD
LG