Доступність посилання

ТОП новини

Подальших змін у поїздці Кирила на західну Україну не прогнозують


Предстоятель Російської православної церкви після літургії у Свято-Троїцькому ставропігальному монастирі у місті Корець Рівненськой області поїде до Свято-Миколаївського Городоцького монастиря.

Як повідомили у прес-центрі з висвітлення візиту патріарха Кирила, жодних подальших змін у програмі його перебування не передбачено.

Також сьогодні Кирило попрямує до Луцька.

Західноукраїнська частина візиту патріарха Російської православної церкви мала початися з Рівного, однак, як пояснили представники Московської патріархії, маршрут змінили «через неодноразові настійні рекомендації і сповіщення влади», зокрема Секретаріату Президента.

Літак з Кирилом на борту замість Рівного приземлився в Києві, після чого глава РПЦ автомобілем попрямував до міста Корець на Рівненщині.

Водночас у Секретаріаті спростували інформацію про те, що це за їхніми рекомендаціями патріарх Кирило змінив свій маршрут.

«Секретаріат не є координатором програми візиту в Україну патріарха Московського Кирила. Цим займається відповідна комісія Української православної церкви й Московська патріархія», – повідомили в прес-службі Секретаріату.

Візит голови РПЦ до України триватиме до 5 серпня.
XS
SM
MD
LG