Доступність посилання

ТОП новини

Президент: НБУ має подати план з оздоровлення банків


Президент Віктор Ющенко стурбований ситуацією в банківській сфері й у своєму листі до голови Нацбанку Володимира Стельмаха вимагає термінового реагування на нагальні проблеми цього сектору.

Насамперед глава держави звернув увагу керівника Нацбанку на значне зростання загрози стабільності національної валюти, повідомляє прес-служба Президента.

По-друге, за словами Ющенка, несвоєчасне виконання банками своїх зобов’язань перед клієнтами перешкоджає належному функціонуванню банківської системи та стримує відновлення довіри до неї.

«Наголошую, що довіра громадян до гривні є підґрунтям для подолання кризи та відновлення економічного зростання», – цитує Президента його прес-служба.

Крім того, Ющенко закликав керівництво Нацбанку вжити заходів для відновлення ролі банківської системи в русі інвестицій.

Глава держави просить Національний банк розробити план заходів на 2009 рік щодо оздоровлення банківської системи.

«Прошу в тижневий строк затвердити на засіданні Правління Національного банку України план заходів до кінця 2009 року щодо вирішення згаданих проблем, оприлюднити його та забезпечити щотижневе інформування мене та громадськості про його виконання», – йдеться у листі Президента.

Раніше Віктор Ющенко схвалив ухвалений Верховною Радою 24 липня закон про особливості фінансового оздоровлення банків.
XS
SM
MD
LG