Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Грузія має підписати угоду про незастосування сили


Росія вимагає від Грузії юридичних зобов’язань про незастосування сили проти самопроголошених Абхазії та Південної Осетії.

Як заявив офіційний представник МЗС Росії Андрій Нестеренко, договір про незастосування сили має містити чіткі гарантії безпеки народів республік.

Нестеренко також знову закликав країни Заходу перестати постачати зброю до Грузії.

«Важко переоцінити необхідність для всіх країн утриматися протягом тривалого періоду від постачання до Грузії наступальних, а в ідеалі – всіх видів озброєнь та військової техніки. Масове постачання зброї з-за кордону, здійснюване останніми роками, створили в грузинського керівництва ілюзію безкарності і вседозволеності, породили спокусу вирішувати свої проблеми військовим шляхом», – заявив представник МЗС Росії.

Напередодні першої річниці російсько-грузинського збройного конфлікту Москва і Тбілісі звинувачують одне одного в нагнітанні напруженості.

У своїй сьогоднішній заяві чинний керівник ОБСЄ, міністр закордонних справ Греції Дора Бакоянніс закликала обидві сторони утриматися від заяв і дій, які можуть загострити ситуацію.
XS
SM
MD
LG