Доступність посилання

ТОП новини

Україна може вплинути на просування «Південного потоку» – експерт


Із часом Росія має звернутися до України за дозволом для побудови газогону «Південний потік».

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив президент Київського міжанродного енергетичного клубу Олександр Тодійчук. За його даними, більшість варіантів проходження газопроводу передбачають також перетин економічної зони України в Чорному морі.

Тодійчук вважає, що Україна не повинна відмовлятися від проекту, але має наполяагати на своїх інтересах. «Зважаючи на те, що Чорне море специфічне, там багато сірки, є достатньо екологічних питань, які можуть важко вирішуватися», – радить київський оглядач.

При цьому Тодійчук не певен, чи Україна вже не вирішила цього питання під час січневих переговорів прем’єрів Юлії Тимошенко і Володимира Путіна у Москві, бо частина домовленостей досі невідома громадськості.

«Південний потік» позиціонується Росією як альтернатива Україні, і мені важко знайти якийсь позитив для України від цього проекту», – говорить президент Київського міжнародного енергетичного клубу.

6 серпня Туречична погодилася почати розвідувальні роботи в своїх територіальних чорноморських водах для прокладання труб російського газопроводу «Південний потік».

Москва просуває цей проект як новий шлях газопостачання до Європи.
XS
SM
MD
LG