Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура каже, що зробила все необхiдне для пошуку Лозiнського


Генеральна прокуратура України жодним чином не затягує встановлення мiсця перебування колишнього народного депутата Вiктора Лозiнського, запевняють у прес-службi вiдомства.

«Ми виконали все необхiдне», – заявили в Генпрокуратурі.

У прес-службi пояснили, що Генпрокуратура надала всi документи Міністерству внутрішніх справ, Iнтерполу i Службі безпеки щодо розшуку Лозiнського.

У «червонiй картцi» Iнтерполу на Віктора Лозiнського, нагадали в Генпрокуратурi, є iнформацiя про те, що цю людину звинувачують i в чому її звинувачують. I лише пiсля можливого затримання екс-депутата в Iзраїлi, Генпрокуратура передасть пакет документiв iзраїльськiй сторонi для екстрадицiї, зазначили в прес-службі відомства.

Міністерство внутрішніх справ нещодавно заявляло, що розраховує найближчим часом отримати відповідь від поліції Ізраїлю щодо можливого перебування у цій країні колишнього бютівця, оголошеного у міжнародний розшук за підозрою у причетності до вбивства Валерія Олійника.

Інформацію про те, що Лозінський може перебувати в Ізраїлі нещодавно оприлюднили деякі ЗМІ.

Натомість голова Комiтету Верховної Ради з питань нацiональної безпеки та оборони Анатолiй Гриценко заявляє, що останнi подiї навколо Лозiнського свiдчать про те, що українськi правоохоронцi «iмiтують його розшук».

За його словами, вiдразу пiсля оприлюднення iнформацiї щодо мiсця перебування Лозiнського правоохоронцi мали негайно звернутися до iзраїльської полiцiї та прокуратури за допомогою. Водночас, наголосив Гриценко, представник iзраїльської полiцiї повiдомляє, що цього зроблено не було.
XS
SM
MD
LG