Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Україна надійно підготується до початку опалювального сезону


Україна закачає до пiдземних газосховищ достатню кiлькiсть газу для початку опалювального сезону, заявляє Прем’єр-мiнiстр Юлiя Тимошенко, відкриваючи засідання уряду.

«Яка б політична істерія в країні не розгорталася, уряд здійснює три ключові речі. Перша – ми закачуємо газ у газові сховища України, і сьогодні у нас вже є 22 мільярди із запланованих 27 мільярдів кубометрів. Друге – платимо день в день, незалежно від істерії окремих керівників і політиків України, і також, день в день, платитимемо далі й завершимо підготовку до осінньо-зимового періоду абсолютно, повністю технологічно заповненими газовими сховищами України», – сказала Тимошенко.

За її словами, завдяки реалізації антикризової програми з підтримки вугільної галузі вперше вдалося сформувати державний резерв енергетичного вугілля на рівні, що перевищує 5,5 мільйона тонн. Як зазначила прем’єр, в попередні роки обсяг держрезерву вугілля не перевищував 3 мільйони тонн. «Сьогодні, незважаючи на дефіцит ресурсів, ми підготуємо Україну надійно», – заявила глава уряду.

На сьогоднішньому засіданні уряд розглядає підготовку національної економіки до осінньо-зимового періоду.
XS
SM
MD
LG