Доступність посилання

ТОП новини

Лондон засудив заяву Путіна про наміри Москви


Міністерство закордонних справ Великої Британії засудило заяву російського прем’єр-міністра Володимира Путіна про плани Москви витратити 500 мільйонів доларів на розвиток військової інфраструктури самопроголошеної Абхазії і зміцнення існуючого де-факто абхазько-грузинського кордону. Про це повідомляє BBC.

У заяві британського зовнішньополітичного відомства мовиться, що оголошені Путіним заходи будуть сприяти росту напруження в регіоні і суперечать міжнародним зусиллям із пошуку дипломатичного вирішення конфлікту.

Російський прем’єр Володимир Путін прибув сьогодні до Абхазії – вперше, відколи Росія визнала незалежність цієї самопроголошеної республіки.

«Наступного року на вирішення питань безпеки, тобто облаштування нашої військової бази та обладнання державного кордону Абхазії, ми направимо дуже великі гроші – близько 15 мільярдів рублів», – сказав Путін.

Крім того, російський прем’єр сьогодні заявив, що грузинська влада після минулорічного збройного конфлікту з Росією мала б зрозуміти небезпеку застосування сили.

Міністерство закордонних справ Грузії назвало візит Путіна до міжнародно визнаної частини Грузії «провокацією».

Росія має військові бази та кілька тисяч військовослужбовців в Абхазії та Південній Осетії.

Москва визнала ці самопроголошені республіки незалежними державами рік тому після російсько-грузинського конфлікту.
XS
SM
MD
LG