Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко вказав Медведєву на порушення з боку ЧФ


Президент України Вiктор Ющенко заявляє, що Чорноморський флот Росії в Криму систематично порушує законодавство України.

«Протягом усього періоду базування Чорноморського флоту Росії на території України його командуванням систематично допускалися грубі порушення двосторонніх домовленостей і законодавства України, про що українська сторона постійно інформувала російську сторону», – зазначає український Президент у листі до російського колеги Дмитра Медведєва.

За словами глави Української держави, iснують серйознi проблеми в імплементації базових угод з боку росiйської сторони в питаннях землi, нерухомого майна, радiочастот та засобiв навiгацiї.

Український Президент нагадав, що стаття 17 Конституцiї не допускає розташування на територiї України вiйськових баз iноземних держав. «У той же час наша держава залишається вiрною своїм мiжнародним договiрним зобов’язанням щодо тимчасового перебування Чорноморського флоту Росiйської Федерацiї на територiї України до 28 травня 2017 року та у повному обсязi виконує положення вiдповiдних базових угод 1997 року», – зазначає глава української держави.

Лист-відповідь Президента України його російському колезі передали дипломатичними каналами, повідомили в прес-службі Віктора Ющенка.

Раніше Медведєв звинуватив українську владу в спробах ускладнити діяльність Чорноморського флоту Росії – у порушенні основних угод між країнами про принципи його базування на території України.

28 травня 1997 року Україна й Росія уклали міжурядові угоди про розділ, взаємні розрахунки, статус та умови базування Чорноморського флоту в Україні. Відповідно до документу, Росія орендує частину території Севастополя для розміщення головної бази Чорноморського флоту на 20 років – до 2017 року.
XS
SM
MD
LG