Доступність посилання

ТОП новини

Vanco пропонує уряду України домовитися


Компанія Vanco Prуckerchenska Ltd. заявляє, що, незважаючи на арбітражний процес, готова до предметних переговорів з Кабінетом Міністрів України про швидкий початок проекту з освоєння Прикерченської ділянки на шельфі Чорного моря.

Як повідомили в прес-службі компанії, в Стокгольмі продовжується арбітражний процес, ініційований Vanco Prуckerchenska проти уряду України. «Компанія впевнена в перемозі в цьому судовому розгляді, але замість судової тяганини вона так само готова до предметних переговорів з Кабінетом Міністрів», – мовиться в повідомленні.

«Нинішній уряд безпричинно позбавляє Україну можливості відчутно просунутися на шляху до енергетичної безпеки та енергетичної незалежності, що, в свою чергу, сприяло б економічному розвитку країни», – заявляють у Vanco.

У 2006 році Vanсo International Ltd. виграла перший відкритий конкурс і уклала з Кабінетом Міністрів України в жовтні наступного року Угоду про розподіл продукції, яку видобуватимуть в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.

У травні 2008 року Кабмін України постановив в односторонньому порядку вийти з угоди про розподіл продукції з Vanco. За місяць до цього Міністерство охорони довкілля доручило анулювати ліцензію компанії на користування надрами шельфу Чорного моря.

Vanco зі свого боку розпочала міжнародну арбітражну процедуру проти уряду України.
XS
SM
MD
LG