Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Україна сама визначатиме свою політику


Україна самостійно, без зовнішнього втручання, визначатиме свою зовнішню та внутрішню політику, в тому числі і в гуманітарній сфері, заявляє прем’єр Юлія Тимошенко.

Як повідомляє прес-служба уряду, після відповіді Президента Віктора Ющенка на адресоване йому послання російського колеги Дмитра Медведєва прем’єр зробила заяву щодо українсько-російських стосунків.

За словами Тимошенко, її турбує «вкрай високий градус публічної полеміки» між Україною та Росією.

«Як Прем’єр-міністр я робила й роблю все можливе для поглиблення взаємовигідної співпраці між Україною та Росією, насамперед у економічній сфері, за яку відповідає уряд... Відносини з Росією будувала та будуватиму як рівний з рівним, на основі національних інтересів, взаємної вигоди, поваги до суверенітету та територіальної цілісності», – сказала прем’єр.

Як зазначила голова уряду, Україна самостійно вивчатиме власне минуле, самостійно дасть собі лад в сьогоденні, самостійно будуватиме власне майбутнє. «Реалізація Україною своїх суверенних прав, формування сучасної політичної нації не є і не можуть розглядатися як політика, направлена проти когось», – зауважила Тимошенко.

Водночас, за її словами, Україна готова «чути й дослухатися до думки партнерів на Сході і Заході, враховувати їхні інтереси, але втручання у наші внутрішні справи є неприпустимим». Всі суперечки, наголошує Тимошенко, мають бути вирішені за столом переговорів, а не шляхом конфронтації та публічної полеміки.

Президент Росії Дмитро Медведєв у своєму відкритому листі до Віктора Ющенка звинуватив українську владу в проведенні «антиросійського курсу» і заявив, що відкладає приїзд до Києва нового російського посла.

Український Президент назвав звернення свого колеги «недружнім», проте висловив готовність до діалогу.
XS
SM
MD
LG