Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: закордонні українці залишаються поза належною увагою уряду


Президент Вiктор Ющенко занепокоєний ситуацiєю, що склалася з фiнансовим та iнституцiйним забезпеченням сфери зв’язкiв iз закордонним українством. Про це йдеться в листi глави держави на адресу прем’єра Юлiї Тимошенко, повiдомляє прес-служба Президента.

Зокрема, за його словами, кардинально порiвняно з 2005-2008 роками зменшене щорiчне фiнансування бюджетної програми з пiдтримки зв’язкiв з українцями, якi проживають за межами України, повнiстю лiквiдована бюджетна програма зі встановлення культурних зв’язкiв з українською дiаспорою.

«Таким чином, наша держава, яка має одну з найбiльших свiтових дiаспор, постала перед проблемами слабкої керованостi, фiнансової незабезпеченостi, безiнiцiативностi в цiй сферi», – заявляє Президент.

Глава держави звертає увагу керівника уряду і на те, що стратегія збереження й розвитку духовно-інтелектуального ресурсу нації дотепер відсутня. «Приблизно п’ять мільйонів наших громадян, які вимушені шукати кращої долі за кордоном, залишаються поза належною увагою уряду: в багатотисячному апараті органів державної влади й донині ніхто спеціально й системно не опікується проблемами так званої «четвертої хвилі», які все більше загострюються», – наголошує Президент.

За словами Віктора Ющенка, він очікує від Кабінету Міністрів активізації роботи з українськими організаціями, які діють за кордоном.

Раніше Президент наголошував на важливій ролі української діаспори в зміцненні міжнародного авторитету України.
XS
SM
MD
LG