Доступність посилання

ТОП новини

Потерпілі від «газової» трагедії у Дніпропетровську оскаржать амністію керівників «Дніпрогазу»


Як заявив адвокат сторони потерпілих Дмитро Поповський, найближчим часом потерпілі збираються подати касаційну скаргу до Верховного Суду України, щоб оскаржити рішення Жовтневого райсуду міста та Апеляційного суду області, за яким керівників «Дніпрогазу» звільнили з-під варти.

Потім потерпілі збираються подати скаргу до Європейського суду з прав людини.

«Ми будемо подавати касаційну скаргу до Верховного Суду. Але особливих перспектив у цьому я не бачу. Лишається також можливість подання цивільних позовів на компенсацію моральних збитків за рахунок «Дніпрогазу», – сказав адвокат.

Ще однією проблемою, за словами Дмитра Поповського, залишається встановлення причин вибуху: прокуратура і досі їх не з’ясувала.

12 серпня Апеляційний суд Дніпропетровської області виніс рішення про амністію колишнього гендиректора ВАТ «Дніпрогаз» Ігоря Іванкова, його першого заступника Максима Сорокіна і головного інженера Сергія Бачуріна, яких раніше звинувачували у службовому недбальстві, що призвело до вибуху в житловому будинку в Дніпропетровську й загибелі людей.

Підставою для амністії було те, що такий злочин є злочином середньої тяжкості й у підсудних є неповнолітні діти.

У результаті вибуху в будинку по вулиці Мандриківській, 127 у Дніпропетровську, який стався 13 жовтня 2007 року, загинуло 23 особи, 400 людей були визнані потерпілими.

На місці трагедії спорудили церкву і меморіал.
XS
SM
MD
LG