Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Євроінтеграція – не лише зовнішня, а й внутрішня політика України


Майбутнє України та стратегія її розвитку пов’язані з Європейським Союзом, заявила Прем’єр-міністр під час щорічних загальних зборів Ради директорів Світового конгресу українців у Львові.

За словами Юлії Тимошенко, Україна вибудувала принципово нові стосунки з ЄС, і наприкінці цього року або на початку наступного Україна планує підписати з ЄС спеціальну нову угоду про політичну асоціацію».

Прем’єр переконана, що після підписання цієї угоди «двері ЄС для України стануть відчиненими»: «можливо, це не сьогодні, але це точно завтра».

Як зазначила Тимошенко, угода передбачає створення повномасштабної зони вільної торгівлі, «і це є інтеграція України у західноєвропейський простір».

Крім того, за її словами, Україна та ЄС домовляються про спрощення візового режиму: «не може бути в односторонньому режимі, що Україна запрошує європейців без віз, а українцям пропонують по три-чотири, а то по шість місяців отримувати візи до країн ЄС, ми хочемо, щоб у цьому питанні був паритет і справедливість».

«Переговори з ЄС ідуть успішно і ми віримо, що ця угода буде підписана», – заявила керівник уряду.

Тимошенко також додала, що для її команди політика європейської інтеграції є не лише зовнішньою політикою, але й перетворилася на внутрішню політику України, «де кожний сектор нашого життя розпланований так, щоб Європу будувати в Україні, і ми не відхилимося від цього напрямку ні за жодних обставин».
XS
SM
MD
LG