Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко готовий до діалогу з Заходом без неприйнятних умов


Президент Білорусі висловив повну готовність продовжити розпочатий діалог із Заходом, якщо там не висуватимуть до нього «неприйнятних умов».

Олександр Лукашенко заявив, що діалог із Євросоюзом із усіх питань іде «ніби непогано», але водночас Білорусь зберігає «чудові відносини» і з Росією, незважаючи на наявність «проблем» між Мінськом і Москвою.

За словами Лукашенка, якщо йому ставитимуть умови з розрахунку на те, що йому «нікуди подітися» через нібито погані відносини з Росією, то з цього «нічого не вийде».

Якщо хтось на Заході думає, що в Білорусі з Росією зіпсувалися відносини, і хоче Лукашенка «підкрутити», так що він «усіх в’язнів із в’язниць повипускає» і «зламає законодавство», то «вони помиляються», сказав білоруський керівник.

Якщо на Заході розраховують, що шляхом якихсь махінацій чи заходів можна «відняти в нинішньої влади» владу в країні і передати її опозиції, то «теж нічого не вийде», додав він.

«У землянки підемо, але суверенітет і нормальне життя людям забезпечимо», – наголосив Лукашенко.

Від часу, як два роки тому президент Білорусі пересварився був із Росією через енергетичні питання, він шукає кращих зв’язків із Заходом, зокрема, з Європейським Союзом.

Останнім часом відносини Білорусі з ЄС дещо потеплішали після низки змін на краще в дотриманні Мінськом прав людини, зокрема, звільнення політв’язнів, ухвалення змін до виборчого законодавства і розширення прав опозиції та незалежних засобів інформації.
XS
SM
MD
LG