Доступність посилання

ТОП новини

Президент підписав указ про всенародне обговорення законопроекту щодо змін до Конституції


Віктор Ющенко підписав указ про всенародне обговорення його законопроекту щодо змін до Конституції України.

Про це він сказав, виступаючи на Майдані Незалежності у Києві зі зверненням до українського народу з нагоди Дня Незалежності України.

Ющенко висловив переконання, що без проведення конституційної реформи не можна провести якісні реформи в Україні. Він виклав свою позицію щодо необхідності конституційних змін, у тому числі скасування депутатської недоторканності, і нагадав, що всі пропозиції викладені у законопроекті, зареєстрованому у Верховній Раді у березні цього року.

«Я готовий вислухати думку кожного українця. Вірю, що таке обговорення викличе широку громадську реакцію, яка змусить членів парламенту дбати не про свої крісла, а про свій народ», – сказав Вікторо Ющенко.

Виступаючи на військовому параді з нагоди Дня незалежності «як Президент гарантую, що виборчий процес, як і голосування, буде здійснено чесно і законно».

За словами Віктора Ющенка Конституційний Суд визнає неконституційними зміни виборчого законодавства. 21 серпня Верховна Рада 325 голосами подолала вето Ющенка до закону, що передбачає скорочення строків виборчої кампанії з виборів Президента зі 120 до 90 днів. Водночас народні депутати не підтримала жодну з 18 пропозицій і зауважень Президента.
XS
SM
MD
LG