Доступність посилання

ТОП новини

Представники УНА-УНСО заперечують заяву Росії


В інтерв’ю Радіо Свобода один із лідерів УНА-УНСО так прокоментував сьогоднішню заяву Росії щодо участі України в бойових діях у серпні 2008 року в Південній Осетії: «Ані підрозділів УНА-УНСО, ані окремих представників УНА-УНСО в зоні конфлікту не було. Після конфлікту приїжджала група наших хлопців, щоб зняти на відеоплівку результати війни. Нам здається, що це ще одна така улюблена тема для російських спецслужб: показати свою, скажемо так, профнепридатність, вигадавши якийсь міф про 200-300 бойовиків. Бодай якісь реальні документи, паспорти якісь мали би залишитись... Таких документів немає. Тобто, це ще один блеф перед президентськими виборами в Україні, щоб натиснути на Ющенка...» – повідомив Радіо Свобода один із лідерів УНА-УНСО Ігор Мазур.

Раніше сьогодні на сайті Слідчого комітету при прокуратурі Росії (СКП) з’явилась заява про те, що, мовляв, українські військові та 200 членів УНА-УНСО брали участь у військових діях у Південній Осетії в серпні 2008 року.

Представник СКП Росії Володимир Маркін заявив, що в ході розслідування було встановлено, що представники України виступали на грузинському боці, і що Москва «має беззаперечні докази цих фактів». За його словами, в ході серпневої операції у Південній Осетії минулого року російські військові вилучили військову техніку, яка нібито належала Україні.

Міністерство оборони України цю інформацію заперечує.

Керівник прес-служби Генштабу України Сергій Кузьмін назвав це «пропагандою». За його словами, українські військові перебували на навчаннях у Грузії, однак з початком військових дій у регіоні вони були відкликані.
XS
SM
MD
LG