Доступність посилання

ТОП новини

Обговорення змiн до Конституцiї не означає референдуму – Ставнійчук


Заступник голови Секретарiату Президента Марина Ставнiйчук заявляє, що всенародне обговорення президентського проекту змiн до Конституцiї не пiдмiняє референдум.

За її словами, на нинішньому етапі, Вiктор Ющенко «не ініціює проведення всеукраїнського референдуму».

Тому всi докори, що стосуються необхiдностi збору пiдписiв, видiлення з держбюджету величезної суми коштiв, не мають пiд собою жодної правової пiдстави, зазначила Ставнійчук.

Заступник голови Секретаріату також заявила, що Конституцiя передбачає можливiсть проведення в Українi всенародного обговорення як iншої, такої, що вiдрiзняється вiд референдуму i виборiв, форми безпосередньої демократiї. Водночас, за її словами, «абсолютної формалiзацiї процесу всенародного обговорення в законодавствi не iснує».

Як повідомила керівник Головної служби інформаційної політики Секретаріату Президента Лариса Мудрак, глава держави пропонує громадянам надсилати свої пропозиції до проекту нової Конституції. З цією метою, за її словами, в Національному інституті стратегічних досліджень відкрили спеціальну електронну поштову адресу: proektkonst@niss.gov.ua.

25 серпня Президент заявив, що виносить свій проект змін до Конституції на всенародне обговорення, щоб визначити позицію українців щодо його основних положень. За указом глави держави, всенародне обговорення має відбутися до 1 грудня.
XS
SM
MD
LG