Доступність посилання

ТОП новини

Автора російського гімну поховають в суботу


Похорон поета Сергія Михалкова, який помер сьогодні на 97 році життя, пройдуть у суботу, повідомляє «Інтерфакс», посилаючись на помічника сина Михалкова Нікіти.

За його словами, відспівування пройде у московському храмі Христа Спасителя. Кінцевого рішення про похорон ще немає, однак в оточенні Нікіти Михалкова повідомили, що Сергія Михалкова, скоріше за все, поховають на Новодівочому кладовищі, де похована його перша дружина Наталія Кончаловська.

Сергій Михалков – автор текстів радянського та російського державних гімнів, а також багатьох відомих віршів для дітей. У 1939 році нагороджений орденом Леніна, довгий час очолював Союз письменників Росії.

На відміну від багатьох співвітчизників, Сергію Михалкову вдалось уникнути репресій. У 1970 році присудження Александру Солженіцину Нобелівської премії Михалков назвав провокацією, скерованою проти радянської літератури.

Свої співчуття з приводу смерті Сергія Михалкова висловили президент Росії Дмитро Медведєв і прем’єр-міністр Володимир Путін, який підтримує дружні відносини з родиною поета.
XS
SM
MD
LG