Доступність посилання

ТОП новини

Гривня слабшає, бо механізм державного управління не працює – фахівець


Відсутність іноземних інвестицій, необхідність погашати іноземні борги, промисловість, яка не працює – усе це об’єктивні чинники послаблення гривні, сказав в ефірі Радіо Свобода директор економічних програм Центру імені Разумкова Василь Юрчишин.

Що ж до прогнозів на подальший курс гривні, Юрчишин каже, що вересень – досить складний місяць для України, і наскільки ще впаде гривня, ніхто напевно сказати не може. Нехважаючи на пожвавлення на аграрних ринках, а відтак і на зовнішніх ринках, ризики все ще досить високі, зазначив він.

На сьогодні важливе завдання для Національного банку – здійснювати чіткий контроль за тим, щоб ресурси рефінансування чи рекапіталізації не потрапляли на валютні ринки, підштовхуючи міжбанківський курс і провокуючи паніку населення, сказав в ефірі Радіо Свобода директор економічних програм Центру імені Разумкова Василь Юрчишин.

Президент Віктор Ющенко зустрівся вчора з першим заступником голови Національного банку Анатолієм Шаповаловим та обговорив із ним ситуацію на валютному ринку.

Як повідомляє прес-служба Президента, Шаповалов повідомив, що Нацбанк «розробляє нормативні акти для нормалізації ситуації на валютному ринку, які протягом одного тижня обговорять і ухвалять».
XS
SM
MD
LG