Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ ініціює позачергове засідання Ради 4 вересня


Фракція БЮТ пропонує 4 вересня провести позачергове засідання Верховної Ради з питань повноважень органів місцевої влади. Про це сьогодні під час погоджувальної ради заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

За його словами, у парламенті з цього питання вже зареєстрований 41 законопроект.

Як заявив Кириленко, «на сьогодні вже всім зрозуміло, що органи місцевого самоврядування повинні мати більше повноважень».

Лідер фракції БЮТ зауважив, що необхідну кількість підписів депутатів для проведення позачергового засідання уже сьогодні передадуть керівництву парламенту.

Відкриття п’ятої сесії Верховної Ради відбудеться завтра, проте до 4 вересня депутати працюватимуть у комітетах і фракціях, повідомив голова парламенту Володимир Литвин.

За його словами, відповідний розклад роботи передбачений затвердженим календарним планом.

Як повідомив Литвин, після відкриття п’ятої сесії парламент спробує затвердити порядок денний сесії, до проекту якого внесені вже 400 підготовлених проектів законів і 841 ще потрібно підготувати.

Крім того, планується завтра внести уточнення у ті закони, які були раніше ухвалені, але потребують уточнення. Голова Верховної Ради також звернувся з проханням до комітетів парламенту пришвидшити розгляд законопроектів, які були заветовані Президентом України.
XS
SM
MD
LG