Доступність посилання

ТОП новини

Підозрювані в замаху на Суліма Ямадаєва заперечують свою вину


Двоє підозрюваних у замаху на колишнього командира чеченського батальйону «Схід» Суліма Ямадаєва відкинули звинувачення на свою адресу.

Підсудні – громадяни Ірану і Таджикистану – постали сьогодні перед судом в Об’єднаних Арабських Еміратах. Їх звинувачують у плануванні убивства і допомозі ймовірним вбивцям. За твердженням влади Дубаї, ще четверо підозрюваних, зокрема, російський парламентар, покинули країну.

Ямадаєва застрелили в березні цього року в Дубаї.

Під час першої війни в Чечні 1994-1996 років він був польовим командиром повстанців, із початку другої в 1999 році перейшов на бік російської влади.

Від 2003 до 2008 року Ямадаєв командував у Чечні батальйоном «Схід» у складі російських Збройних сил; цей батальйон брав участь у війні в Грузії. У 2008-му був усунений із посади, як вважають, через конфлікт Ямадаєва і його братів із президентом російської влади Чечні Рамзаном Кадировим, якому батальйон не підпорядковувався.

Минулого року в центрі Москви застрелили брата Суліма Ямадаєва – Руслана, теж колишнього польового командира повстанців, а останнім часом впливового в Чечні проросійського діяча.
XS
SM
MD
LG