Доступність посилання

ТОП новини

Засідання Верховної Ради закрили


Депутати від фракції Партії регіонів заблокували трибуну і президію Верховної Ради. Так регіонали відреагували на відмову парламенту ухвалити в цілому законопроект про підвищення прожиткового мінімуму й мінімальної заробітної плати.

Сьогоднішнє засідання Верховної Ради закрили, наступне відбудеться через тиждень. Про це повідомив голова парламенту Володимир Литвин.

За його словами, наступне засідання відкриється 8 вересня, о 10:00, а погоджувальна рада пройде 7 вересня.

Партія регіонів блокувала парламент

Після голосування в засіданні Верховної Ради оголосили перерву, а депутати-регіонали залишили свої місця і пішли до трибуни.

Документ, ухвалення якого в другому читанні вимагали представники Партії регіонів, передбачав підвищення прожиткового мінімуму в Україні до 808 гривень на місяць.

За ухвалення в другому читанні законопроекту, автором якого є депутат від Партії регіонів Михайло Папієв, проголосували 200 депутатів при необхідних 226.

Ще до відкриття засідання Верховної Ради заступник голови фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Борис Тарасюк в ефірі Радіо Свобода сказав: «Цифри, які оголосив лідер фракції Партії регіонів Віктор Янукович, абсолютно відірвані від можливостей бюджету».

А тому, за словами народного депутата, його фракція не підтримуватиме «цей популістський законопроект».

Раніше спікер Володимир Литвин був змушений оголосити перерву, оскiльки парламентарi вiдмовилися затвердити порядок денний п’ятої сесiї Верховної Ради.

Пiсля обговорення проекту порядку денного сесiї та запевнень Литвина про те, що всi зареєстрованi в парламентi проекти законiв та постанов будуть включенi до порядку денного цiєї сесiї, депутати все-таки не захотiли затвердити вiдповiдний проект. За рiшення проголосували 207 депутатiв при необхiдних 226 голосах.

«Я хочу сказати, що в цьому театрi абсурду нiхто пiд тиском працювати не буде. Не хочете затверджувати порядок денний, давайте ухвалимо рiшення про розпуск Верховної Ради», – заявив Володимир Литвин.

Спікер парламенту нагадав, що Регламент вимагає вiд депутатiв затвердження порядку денного сесiї, без чого Верховна Рада не може продовжувати свою роботу.

Спiкер знов iнiцiював засiдання Верховної Ради за участю керiвництва країни

Володимир Литвин знову iнiцiював спецiальне засiдання парламенту за участю керiвництва країни для вироблення загальнонацiонального плану дiй з полiпшення ситуацiї в країнi.

«Ще раз наполягаю: Україна гостро i негайно потребує серйозної розмови з позицiї розуму та відповідальності», – заявив вiн, вiдкриваючи у вiвторок пленарне засідання п’ятої сесiї Верховної Ради VI скликання.

За словами Литвина, в такому планi дiй необхiдно не тiльки врахувати наявну ситуацiю, але й передбачити подальший її розвиток. Зокрема, спiкер вважає за необхiдне вiдобразити в ньому забезпечення зайнятостi, пенсiйного та медичного забезпечення, заробiтної плати, а також оплати у сферi житлово-комунальних послуг.

«Якщо ця пропозицiя (проведення спецiального засiдання Верховної Ради) буде i далi блокуватися, переконаний, Україну очiкують ще бiльш гiркi часи», – заявив Литвин.

Спікер Володимир Литвин ще в липні закликав Президента, Прем’єр-міністра і керівників парламентських фракцій взяти участь у спеціальному засіданні парламенту для обговорення подальшої роботи органів влади, проте таке засідання не відбулося.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG