Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко і Путін домовилися про обсяги закупівлі газу Україною


Прем’єр-міністри України і Росії Юлія Тимошенко і Володимир Путін домовилися про те, що об’єми закупівлі газу Україною в 2010 році визначатимуться з урахуванням впливу кризи на економіку. Про це Путін заявив після закінчення зустрічі з українським прем’єром.

«Домовилися про те, що я, зі свого боку, а моя колега, зі свого боку, – ми дамо вказівки учасникам економічної діяльності – господарюючим суб’єктам («Нафтогазу» і «Газпрому») з тим, щоб вони ці обставини враховували. Ми розуміємо, що українська економіка споживає сьогодні стільки енергоресурсів, скільки їй потрібно. Ми виходитимемо з цього. Але є якісь деталі між господарюючими суб’єктами, про ці деталі вони мають між собою домовитися, ми сподіваємося, що так воно і буде», – сказав Путін.

Зі свого боку, український прем’єр висловила задоволення результатами переговорів, відзначивши важливість домовленостей з газового питання.

«Дуже важливо було, що сьогодні ми разом з Володимиром Володимировичем обговорили питання об’ємів споживання російського газу Україною, і позиція прем’єр-міністра Росії дуже важлива – скільки Україна споживає газу, стільки вона і оплачуватиме, поки такі складні кризові ситуації в світі», – сказала Тимошенко.

Українська сторона офіційно заявляла, що зацікавлена в скороченні обсягів газу, які передбачає контракт між «Нафтогазом» і «Газпромом».

Днями Юлія Тимошенко повідомила, що Україна веде переговори з Російською Федерацією щодо скорочення об’ємів закупівлі газу в 2010 році до 27 мільярдів кубометрів.

XS
SM
MD
LG