Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Україна вчасно поставить до Лiвiї другий літак


Україна виконає всi умови контрактiв iз постачання лiтакiв до Лiвiї, заявила прем’єр Юлiя Тимошенко в Трiполi на зустрiчi з секретарем Вищого народного комiтету Лiвiї Аль-Багдадi Алi Аль-Махмудi.

«Україна виправляє ситуацiю iз порушенням термiнiв контрактiв, i до кiнця року ми узяли зобов’язання поставити до Лiвiї другий лiтак. Таким чином, ми увiйдемо до всiх графiкiв, якi були порушенi попереднiми урядами, i такi питання до України бiльше не виникатимуть», – заявила Тимошенко, повiдомляє прес-служба українського уряду.

Прем’єр наголосила, що реалiзацiя спiльних проектiв в авiабудуваннi є стратегiчним напрямом українсько-лiвiйської спiвпрацi.

За словами Тимошенко, Україна i Лiвiя мають великий потенцiал для поглиблення спiвпрацi у вiйськово-технiчнiй сферi, в космiчнiй галузi, а також у сферi модернiзацiї та реконструкцiї систем легко-оборонного комплексу.

За пiдсумками вiзиту до Лiвiї в травнi прем’єр Тимошенко пообiцяла забезпечити до кiнця першого кварталу 2010 року реалiзацiю укладеного ранiше контракту на будiвництво для Лiвiї трьох Ан-74.

Перший лiтак Лiвiї надали в рамках вiзиту прем’єра в травнi.
XS
SM
MD
LG