Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст підготував позови про повернення «Межигір’я»


Міністерство юстиції підготує судові позови для оскарження кожного рішення про поетапну зміну власника урядової резиденції «Межигір’я», де зараз живе лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

«Міністерство зробило всі підготовчі заходи для успішного представництва уряду в судах, а саме були зроблені відповідні запити в компетентні органи, включаючи МВС, Держкомзем... інші вповноважені органи щодо порядку передачі й цільового призначення зазначеного активу», – повідомив перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук.

За його словами, Мін’юст проаналізував всі попередні судові рішення з цього питання.

«Позови будуть стосуватися як об’єкту нерухомості, мова йде про протокольну дачу Кабміну в 400 квадратних метрів, так і про земельну ділянку 130 гектарів, що була відведена у постійне користування під урядову резиденцію», – наголосив перший заступник міністра юстиції.

Як заявив Корнійчук, швидше за все позови будуть подані, зокрема, у Господарський суд Києва, Госпсуд Київської області, а також адміністративні суди.

26 серпня Кабінет Міністрів вирішив повернути в державну власність резиденцію «Межигір’я».

Наступного дня голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Віктор Янукович заявив, що є законним власником будинку загальною площею 600 квадратних метрів на території резиденції «Межигір’я».
XS
SM
MD
LG