Доступність посилання

ТОП новини

Карзай наказав розслідувати загибель цивільних в Афганістані


Апарат президента Афганістану оприлюднив заяву про те, що Хамід Карзай «засмучений» повідомленнями про нові жертви серед мирних мешканців і наказав розслідувати інцидент.

Раніше в п’ятницю генеральний секретар НАТО припустив, що серед загиблих уранці цього дня в провінції Кундуз на півночі Афганістану могли бути й цивільні особи.

Андерс Фоґ Расмуссен підтвердив, що міжнародні сили дійсно завдали там цього ранку повітряний удар і знищили певну кількість членів повстанчого ісламістського руху «Талібан».

Він також пообіцяв дбайливо розслідувати інцидент і нагадав, що НАТО має на меті зменшувати кількість цивільних жертв унаслідок ударів міжнародних сил.

Афганські урядовці заявляють, що внаслідок нальоту загинуло, можливо, до 90 осіб, із яких близько половини – мирні мешканці.

За повідомленнями, багато людей загинули й поранені від вибуху двох обстріляних під час авіаудару бензовозів, викрадених напередодні талібами, що стався в ту хвилю, коли місцеві селяни зливали собі з них пальне.

Повітряні удари іноземних військ в Афганістані, спрямовані проти бійців ісламістського руху «Талібан», часто призводять до загибелі й мирних мешканців.

Багатонаціональні Міжнародні сили сприяння безпеці (ISAF) перебувають в Афганістані за мандатом Ради Безпеки ООН і під командуванням НАТО.
XS
SM
MD
LG