Доступність посилання

ТОП новини

Росія не конструктивно ставиться до консультацій з виведення ЧФ – Хандогій


Міністерство закордонних справ України запропонувало Російській Федерації розпочати консультації щодо модальності виведення Чорноморського флоту Росії, але конструктивної відповіді російська сторона не надає, – сказав виконувач обов’язків міністра закордонних справ України Володимир Хандогій в інтерв’ю тижневику «Дзеркало тижня».

«Позиція МЗС регламентована Конституцією України, в якій чітко зафіксована дата закінчення перебування ЧФ РФ на території нашої країни. Виходячи з цього, ми запропонували російській стороні розпочати консультації щодо модальності виведення флоту й підготовки до нього. Але, на жаль, на сьогодні у нас немає конструктивної відповіді російської сторони», – заявив виконувач обов’язків міністра закордонних справ України.

За словами Володимира Хандогія, ще є деякий резерв часу, однак, така масштабна акція – виведення флоту у встановлений українською Конституцією термін – вимагає серйозної підготовки.

Виконувач обов’язків міністра закордонних справ України також повідомив, що зі своїм російським колегою міністром Сергієм Лавровим планує зустрітися у Нью-Йорку під час сесії Генасамблеї ООН, а також на початку жовтня в Харкові.
XS
SM
MD
LG