Доступність посилання

ТОП новини

ЄС висловлює глибоке співчуття з приводу жертв на півночі Афганістану


Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу висловили глибоке співчуття у зв’язку із загибеллю у провінції Кундуз десятків мирних жителів в результаті авіаудару сил НАТО.

На засіданні у Стокгольмі міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер назвав «великою помилкою» бомбардування, яке забрало життя 90 жителям та закликав провести розвідування.

Член Єврокомісії Беніта Ферреро Вальднер зазначила, що йдеться про «велику трагедію».

У п’ятницю Генеральний секретар Північноатлантичного союзу Андерс Фоґ Расмуссен пообіцяв дбайливо розслідувати інцидент.

Андерс Фоґ Расмуссен заявив, що є ймовірність, що внаслідок вибуху обстріляних бензовозів, що їх раніше викрали повстанці ісламістського руху «Талібан», «можуть бути й цивільні жертви».

Президент Афганістану Хамід Карзай наказав розслідувати масову загибель цивільних в Афганістані.

Афганські урядовці заявляють, що внаслідок нальоту загинуло, можливо, до 90 осіб, із яких близько половини – мирні мешканці.

За повідомленнями, багато людей загинули й поранені від вибуху двох обстріляних під час авіаудару бензовозів, викрадених напередодні талібами, що стався в ту хвилю, коли місцеві селяни зливали собі з них пальне.

Повітряні удари іноземних військ в Афганістані, спрямовані проти бійців ісламістського руху «Талібан», часто призводять до загибелі й мирних мешканців.

Багатонаціональні Міжнародні сили сприяння безпеці (ISAF) перебувають в Афганістані за мандатом Ради Безпеки ООН і під командуванням НАТО.
XS
SM
MD
LG