Доступність посилання

ТОП новини

Президент України починає дводенний візит до Польщі


У Польщі Віктор Ющенко проведе переговори з польським президентом Лєхом Качинським та прем’єр-міністром Дональдом Туском.

Під час візиту Ющенко також візьме участь у відкритті пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932-1933 років у Варшаві, зустрінеться з представниками місцевої влади та української громади в місті Перемишлі. Там же Президент візьме участь у церемонії передачі місцевій українській громаді приміщення Українського дому.

Планується, що під час переговорів з вищими посадовцями Польщі сторони обговорять питання українсько-польської співпраці. Йтиметься про питання глобальної, європейської і регіональної безпеки та стабільності; взаємодію у питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції України; економічну, фінансову, транскордонну, регіональну співпрацю двох країн; співпрацю у підготовці до проведення Євро-2012, а також у гуманітарних, освітніх та інших питаннях.

Під час переговорів Президент має намір окремо наголосити на необхідності активізації спільних зусиль у процесі українсько-польського єднання та примирення, – мовиться у повідомленні прес-служби Глави держави.
XS
SM
MD
LG