Доступність посилання

ТОП новини

Голова парламенту Криму підтримує дружні відносини з криміналітетом – Москаль


Заступник міністра внутрішніх справ України – начальник кримської міліції Геннадій Москаль звертається до лідерів партій з проханням відкликати зі складу Верховної Ради автономії депутатів, пов’язаних з криміналітетом.

Про це говориться в повідомленні прес-служби міліції Криму, розміщеному сьогодні на офіційному сайті відомства.

Москаль «висловив надію, що на наступних виборах кримчани дадуть відповідну оцінку тим політичним силам, які, незважаючи на гіркий досвід, знову включать до своїх виборчих списків представників криміналітету».

У листі на адресу Президента, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради керівника Секретаріату Президента Геннадій Москаль звертає увагу на «критичну ситуацію», що склалася в кримському парламенті, де, на його думку, «ряд депутатів є членами злочинних угруповань і кримінальними авторитетами, що має негативний вплив на політичні і соціально-економічні процеси в автономії».

Серед імен «бандитського Криму», які називає начальник кримської міліції – Олександр Мельник, Ігор Лукашев, Микола Котляревський, Рувім Аронов.

За словами Москаля, «голова Верховної Ради АР Крим Анатолій Гриценко не тільки не вживає жодних заходів щодо очищення кримського парламенту від криміналітету, але й підтримує із зазначеними особами тісні дружні відносини, покриває їх протиправну діяльність».

Геннадій Москаль просить вищих посадовців держави не здійснювати прийом спікера Верховної Ради Криму, який, за його словами, останнім часом став частим гостем у «високих кабінетах» центральної влади, вважаючи що «подібні зустрічі з Анатолієм Гриценком, який представляє частину депутатського корпусу, що скомпрометували себе в очах місцевого населення, дискредитують як вищих посадовців держави, так і державні інституції, які вони представляють».

Також Москаль звернувся до лідерів політичних партій, які включили у свої списки пов’язаних із криміналом депутатів, із проханням відкликати їх зі складу кримського парламенту у встановленому законом порядку.

38 депутатів Верховної Ради Криму ініціюють скликання позачергової сесії для винесення на неї питань про відставку Ради міністрів Криму й голови Ради Анатолія Гриценка.
XS
SM
MD
LG