Доступність посилання

ТОП новини

Обама: від освіти залежить майбутнє


Президент Сполучених Штатів Барак Обама, виступаючи у штаті Віргінія, приділив велику увагу питанням освіти.

«Від того, яку освіту ви отримаєте, залежить майбутнє нашої країни, – наголосив Обама. – Майбутнє Америки залежить від вас. Те, що ви вивчаєте сьогодні, стане визначальним у здатності нашої країни відповісти на найбільш серйозні виклики у майбутньому».

Президент застеріг американських підлітків від необдуманого використання соціальної мережі Facebook. Відповідаючи на запитання старшокласників, Обама зазначив, що все, що друкується у Facebook, може потім виплисти на поверхню включно з помилками чи необміркованими вчинками. За його словами, бували випадки, про які він багато чув, що людей не брали на роботу після того, як працедавці проводили пошук інформації про них у мережі інтернет.

Пізніше сьогодні очікують звернення президента США до Конгресу, в якому Барак Обама зосередиться на питаннях реформування системи охорони здоров’я. Вступаючи на посаду глави держави, Обама обіцяв змінити систему. На сьогодні у Сполучених Штатах понад 50 мільйонів осіб не мають медичної страховки.

Представники Республіканської партії в Конгресі виступають проти низки запропонованих президентом США заходів. Існують розбіжності й серед демократів – однопартійців Обами.
XS
SM
MD
LG