Доступність посилання

ТОП новини

Канцелярія польського президента спростовує інформацію ЗМІ щодо візиту Путіна


Канцелярія президента Польщі Леха Качинського назвала неправдивою інформацію, опубліковану сьогодні в газеті Polska, про те, що глава польської держави нібито вимагав скасувати візит російського прем’єр-міністра Володимира Путіна до Гданська 1 вересня.

Про це повідомило агентство УНІАН, посилаючись на канцелярію президента Польщі. У канцелярії зазначили, що 30 серпня Лех Качинський дійсно розмовляв із головою польського уряду Дональдом Туском з приводу того, як реагувати на провокаційні публікації в російських медіа напередодні відзначення 70-ї річниці початку Другої світової війни у Польщі.

Канцелярія поінформувала, що Качинський під час розмови з Туском запитав його, як він оцінює, наскільки «обґрунтованим» буде візит Путіна до Польщі в умовах, коли Служба зовнішньої розвідки Росії заявляє про те, що нібито передвоєнний міністр закордонних справ Польщі Юзеф Бек був німецьким агентом.

«Неправдою є те, як поінформувала Polska, посилаючись на анонімних співрозмовників в оточені прем’єра, що президент ніби ставив вимогу скасувати візит Володимира Путіна», – мовиться в спеціальній заяві канцелярії.

Під час відзначення 70-ї річниці початку Другої світової війни у Гданську 1 вересня лідери Польщі та Росії представили різні версії головних причин початку війни.
XS
SM
MD
LG