Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко закликає підтримати українські книжки


Президент звернувся з закликом до всіх провідних громадських діячів України, незалежно від походження, мови та віри започаткувати рух на підтримку читання в Україні.

«Я закликаю усіх українців, всіх громадян України допомогти рідній книжці – купувати, читати і розповсюджувати її. Я закликаю усіх нас, українство, зуміти стати єдиною інтелектуальною силою, чий розум, талант і енергія, попри все, об’єднають всі наші власні досягнення для зустрічі з новою Україною», – сказав Віктор Ющенко на відкритті 16-го міжнародного книжкового ярмарку «Форум видавців у Львові».

Президент констатував, що українське книговидання розвивається, проте, за його словами, це відбувається всупереч владі. «Знаю це дуже добре, бо кожен свій указ, який здатен врятувати українську мову та українську книжку, проштовхую через байдужість чиновництва, яке в цій байдужості по суті змагається», – сказав Ющенко.

За умов, коли чинний уряд фінансує бюджетну програму «Українська книга» навіть гірше, ніж у попередні періоди, громадськість має зайняти свідому і активну позицію, наголосив він

«Повинен бути свідомий, широкий і постійний національний, громадський тиск на владу. Його мета – єдина національна система книгорозповсюдження. Його мета – пільги для української книжки і українськомовних книгарень. Його мета – масштабна державна закупівля українських книг для шкіл і бібліотек – у кожному місті, містечку і селі. Його мета – підтримка україномовного простору в Україні та за кордоном. І його найбільша мета – національне пробудження, пробудження думки – здорове, наступальне, нехай несподіване у виявах, але живе, динамічне і творче», – сказав Президент.
XS
SM
MD
LG