Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську ціни на метро підскочили у понад два рази


Від сьогодні у Дніпропетровську проїзд у метро подорожчав у 2,5 рази: замість 60 копійок одна поїздка підземкою відтепер коштує 1 гривню 50 копійок.

Підвищення плати за проїзд у підземці влада пояснює зростанням збитковості цього виду транспорту.

За інформацією, яку Радіо Свобода отримало в облдержадміністрації, собівартість проїзду одного пасажира в дніпропетровському метро наразі складає 2,69 гривні. Метрополітен, що є державним підприємством, торік зазнав збитків від пасажирських перевезень у 7 з половиною мільйона гривень, а цього року — понад 4 з половиною мільйона.

Збільшення плати за проїзд, за підрахунками місцевої адміністрації, дозволить метрополітену отримати до кінця року додатково 3 мільйони гривень – кошти, які обіцяють спрямувати на ремонт ескалаторів та на посилення безпеки пасажирів.

Упродовж останніх трьох років фінансування Державної програми будівництва та розвитку мережі метро здійснювалося не в повному обсязі. Фактично на будівництво метро у Дніпропетровську спрямували лише менше, ніж третину від запланованого.

За останні роки будівництва другої пускової ділянки не ввели в експлуатацію жодного об’єкта.

Наймолодший в Україні Дніпропетровський метрополітен споруджують вже понад чверть століття. Наразі функціонує лише 6 станцій однієї гілки.
XS
SM
MD
LG