Доступність посилання

ТОП новини

Шаповалов: Заяви Савченка і Луценка про корупцію в НБУ – спланована акція


Заяви заступника голови Національного банку України Олександра Савченка, який учора подав у відставку, і міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про корупцію в НБУ є спланованою акцією. Таке переконання в ефірі телепрограми «Шустер Live» у п’ятницю увечері висловив перший заступник голови Нацбанку Анатолій Шаповалов.

«Ми споглядаємо сплановану акцію», – сказав він.

За словами Шаповалова, акція спрямована на дискредитацію керівництва Національного банку.

При цьому Анатолій Шаповалов зауважив, що Олександр Савченко має навести конкретні факти, які підтверджують його звинувачення.

«Озвучте їх. Скільки можна говорити взагалі!», – зауважив він.

Раніше, 8 вересня, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив про наявність фактів для порушення кримінальної справи проти вищих посадовців Національного банку України.

10 вересня слідчий Головного слідчого управління МВС України виписав повістку про виклик на допит першому заступнику голови НБУ Анатолію Шаповалову.

Заступник голови Національного банку України Олександр Савченко 11 вересня заявив, що подає у відставку у зв'язку з незгодою з валютно-курсовою, монетарною і кредитною політикою, яку проводить керівництво Нацбанку.

Він також заявив, що Національний банк України на сьогодні не є незалежною структурою, його втягнуто до політичних і комерційних схем.
XS
SM
MD
LG