Доступність посилання

ТОП новини

Природоохоронці пікетували щойно відкритий дельфінарій у Дніпропетровську


Акцію на захист дельфінів і проти приватного дельфінарію як комерційного проекту провели у центральному дитячому парку міста активісти Дружини охорони природи «Фенікс».

Як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, вони виступають проти утримування морських тварин в умовах, далеких від їхнього природного середовища існування.

«Розмір басейну дніпропетровського дельфінарію складає лише 903 кубічних метри, тоді як для нормальної життєдіяльності дельфінам необхідно пірнати на глибину до 200 метрів та пропливати до 160 кілометрів на день», – кажуть природоохоронці. Крім того. Вони сумніваються у якості самої води, де утримуватимуть тварин.

Раніше проти відкриття дельфінарію у Дніпропетровську виступали активісти іншої громадської організації, «ГРАД», які переконані, що міська влада, дозволивши спорудження об’єкта для розваги, порушила одразу кілька законів. Зокрема, в місті не проводили громадських слухань щодо його розташування у парку, який є пам’яткою садово-паркового мистецтва.

Міська влада запевняє: дельфінарій має всі необхідні дозволи й сертифікат на роботу. Через рік зйомну конструкцію дельфінарію мають згорнути й перевести в інше місто.

«Зараз ми говоримо, що через рік вони зберуть свою конструкцію, поїдуть в якесь інше місто і будуть далі працювати», – запевнив міський голова Іван Куліченко.

Згідно з розпорядженням міського голови, дельфінарій розмістили у дитячому парку імені Лазаря Глоби. Збірну конструкцію діаметром 44 метри та висотою 19 метрів зібрали протягом місяця.

Виступи «мешканців» дельфінарію проводитимуть щодня, окрім понеділка. Квитки коштують від 50 до 70 гривень.

У дельфінарії живуть три дельфіни та три морські котики.
XS
SM
MD
LG