Доступність посилання

ТОП новини

Елтон Джон наживо співав для донецьких сиріт


Видатний англійський співак сер Елтон Джон разом із засновником фонду «АнтиСНІД» Оленою Франчук, у рамках спільного проекту «Діти плюс», відвідав у неділю Донецький обласний спеціалізований дитячий будинок, що знаходиться у місті Макіївка.

В цьому закладі живуть діти з діагнозом ВІЛ/СНІД.

Сер Елтон Джон, який є засновником одного з найбільших світових фондів по боротьбі з цією хворобою, майже годину спілкувався з вихованцями дитячого будинку та подарував їм піаніно.

Співак особисто відкрив інструмент та наживо виконав для дітей пісню з мультфільму «Король Лев» під назвою «Коло життя», – повідомляє кореспондентка Радіо Свобода. Це був найемоційніший момент, і всі, хто були присутні в той час в кімнаті, плакали від зворушення.

«Я плакала. Нам здається, що все це сон. Нам не віриться, що Маківка приймає таку зірку», – поділилася враженнями співробітниця дитячого будинку Людмила Панчоха, жінка, яка всиновила чотирьох ВІЛ-інфікованих малят.

Сер Елтон Джон висловив приємне здивування з побаченого в українському дитячому будинку. «Я побачив майже всіх дітей, бачив всіх, хто тут працює, і за моїм досвідом, це прекрасний заклад. Дітям приділяють багато уваги і медичні працівники, і психологи. І найголовніше – діти оточені любов’ю», – зазначив він.

За словами сера Елтона Джона, його візит до України обумовлений бажанням допомогти, бо держава займає одне з перших місць в Європі за рівнем зараження ВІЛ/СНІД.

Із 1987 року, коли в державі почалася офіційна реєстрація ВІЛ-інфікованих, і до червня 2009 року в Україні від ВІЛ-позивних матерів народилось 22,5 тисячі дітей.
XS
SM
MD
LG