Доступність посилання

ТОП новини

Зварич вимагає усунути Генпрокуратуру від розслідування його справи


Колишній суддя Ігор Зварич вимагає від Генпрокурора усунути від розслідування його справи Рената Кузьміна та Володимира Жербицького, «а також у зв’язку з дискредитацією Генпрокуратурою самої себе, передати розслідування справи іншому правоохоронному органу».

Таку заяву екс-судді сьогодні оприлюднила його прес-служба, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Екс-суддя заявляє, що слідчі, розголошуючи дані слідства, ганьблять його, принижують його честь та гідність.

Крім того, за словами Зварича, від представників Генеральної прокуратури України, слідчих, керівників слідства йому «починають поступати погрози в неадекватності сприйняття дійсності, можливих психічних розладах та потребі в лікуванні».

У грудні минулого року Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти тодішнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича за хабарництво в особливо великих розмірах.

Працівники СБУ та правоохоронних органів під час обшуків за місцем роботи і проживання голови суду вилучили мільйон доларів та два мільйони гривень.

Із 10 березня цього року Зварич перебував під арештом у Київському слідчому ізоляторі. Апеляційний суд Києва продовжив арешт екс-голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича до 10 грудня. Увесь цей час він перебуватиме під вартою у Львівському СІЗО.

XS
SM
MD
LG