Доступність посилання

ТОП новини

У Секретаріаті розповіли про плани Ющенка в Туркменистані


Україна зацікавлена в активізації співпраці з Туркменистаном в нафтогазовій сфері, повідомила речниця Президента Ірина Ванникова.

«Природно, що візит Президента України до Туркменистану має пройти під знаком посилення взаємодії в енергетичній сфері... Ми готові активізувати співпрацю. При розробці родовищ нафти та газу, модернізації нафтогазової галузі Туркменистану», – сказала Ванникова, коментуючи питання, які обговорюватимуть під час візиту українського Президента.

Водночас, за її словами, по-справжньому стратегічні відносини не будуються лише за рахунок одного, нехай дуже важливого напрямку.

Тому, як заявила Ванникова, під час переговорів з президентом Туркменистану Гурбангули Бердимухаммедовим йтиметься про «весь спектр тем двосторонньої співпраці» як у торговельно-економічний, так і сільськогосподарській, будівельній, транспортній галузях.

«Про те, що нашу співпрацю ми будуємо на надійному фундаменті, свідчить відкриття президентами України та Туркменистану залізничного мосту Атамурат-Керкічі через річку Амудар’ю, що споруджений українською компанією «Укртрансбуд», та участь президентів в українсько-туркменському бізнес-форумі», – сказала речниця Ющенка.

Водночас, як повідомив заступник голови Секретарiату Президента Андрiй Гончарук, Україна сподiвається на збiльшення обсягiв транспортування природного газу через газотранспортну систему країни за рахунок транзиту туркменського газу.

За його словами, пiд час вiзиту Ющенка йтиметься про широку спiвпрацю обох країн в енергетицi, починаючи вiд можливих елементiв двосторонньої спiвпраці в частинi вiдновлення постачань туркменського газу до країни, так i участь України як постачальника обладнання у великих мiжнародних транзитних проектах.

Візит Президента України до Туркменистану триватиме з 14 до 16 вересня.
XS
SM
MD
LG