Доступність посилання

ТОП новини

Президент і Партія регіонів діють в унісон – БЮТ


У фракції БЮТ називають безпідставною синхронну критику на адресу уряду з боку фракції Партії регіонів та Президента України Віктора Ющенка щодо популізму уряду при підготовці державного бюджету на 2010 рік.

Про це сьогодні заявив член фракції БЮТ Віталій Чудновський.

За словами народного депутата, дискусія, що розгорнулася сьогодні навколо ухвалення цього документа, доводить, що ні Партію регіонів, ні главу держави не цікавить реальне соціально-економічне становище українців, а вся негативна риторика зумовлена лише боротьбою за владу в умовах проведення президентської кампанії.

«В даному випадку і Президент, і Партія регіонів діють в унісон, за принципом «чим гірше – тим краще», –- сказав Чудновський.

Він наголосив, що уряд Юлія Тимошенко, попри економічну кризу, знаходить ресурси для поетапного підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати настільки, наскільки це дозволяє кризовий стан економіки.

Народний депутат розкритикував заяву лідера фракції Партії регіонів Віктора Януковича, що доки не буде ухвалено закон про підвищення соціальних стандартів, про затвердження держбюджету-2010 не може бути і мови.

«Це цілком зрозуміло, оскільки фракція Партії регіонів завжди блокує конструктивні пропозиції уряду. Але тоді фракція Партії регіонів повинна публічно заявити і визнати, що вона виступає проти підвищення соціального та економічного добробуту українців», – сказав він.

Народний депутат нагадав, що проектом держбюджету на наступний рік передбачається помірне підвищення заробітних плат для всіх категорій населення. «Фракція Партії регіонів, яка готова блокувати роботу парламенту, аби не був ухвалений бюджет на наступний рік, тим самим блокує підвищення заробітних плат для вчителів, працівників охорони здоров`я, бібліотек і клубів та працівників інших сфер», – вважає народний депутат.
XS
SM
MD
LG