Доступність посилання

ТОП новини

Від поїздки Ющенка до Туркменистану не варто очікувати конкретних результатів – Бойко


Юрій Бойко, депутат парламенту від Партії регіонів, екс-міністр палива та енергетики України, коментуючи під час сьогоднішньої прес-конференції поїздку Президента України Віктора Ющенка до Туркменистану, заявив, що не варто очікувати якихось конкретних результатів.

«Я думаю, що дуже важко очікувати якихось конкретних результатів, або підписання договорів за результатами нинішньої поїздки. Було б дуже добре, якщо б домовились продовжити переговори на предмет постачання газу. І я впевнений, що туркменська сторона буде наполягати на залученні до цих переговорів росіян. Тому що Узбекистан чи Казахстан – законтрактовані потужності. Якщо не домовитись із керівниками цих країн, або з росіянами, то продаж газу на кордоні нічого не дасть. Цей процес потрібно проводити в такому форматі: ми – росіяни – узбеки – казахи – туркменська сторона. Буде дуже добре, якщо хоча б декларативно буде виявлено наміри туркменської сторони починати цю роботу. Я особисто буду вважати це успіхом».

Бойко також додав, що Україні дуже важко буде повернути довіру туркменських партнерів, але цим потрібно займатися, бо «Туркменистан буде шукати нових партнерів, особливо за умов, коли немає поставок газу до Росії».
XS
SM
MD
LG