Доступність посилання

ТОП новини

Kритика Шлапака не здивувала міністра Данилишина


Міністра економіки України Богдана Данилишина не здивувала критика першого заступника глави Секретаріату Президента України Олександра Шлапака на адресу підготовленого урядом проекту державного бюджету на 2010-ий рік.

Про це міністр заявив в ефірі «5-го каналу», коментуючи гострі заяви Шлапака з приводу проекту держбюджету.

«Не дивно було чути такі висновки, особливо від організації, яку представляє шановний Олександр Віталійович. Хочу зазначити, що я і не очікував почути щось інше», – заявив міністр економіки.

Данилишин зазначив, що в уряді формували макроекономічні показники на 2010-ий рік, виходячи з тенденцій 2009 року і перспектив наступного року.

«Дійсно, тенденції 2009 року показують, що крок за кроком, ті антикризові заходи, які робить уряд із налагодження ефективної роботи економіки, дають позитивний результат, як би цього не хотілося комусь із тих організацій, які зараз активно критикують проект бюджету», – зазначив міністр.

Він підкреслив, що, виходячи з даних розвитку економіки за останні місяці, можна відзначити поступове зростання промислового виробництва.

У середу перший заступник глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак розкритикував проект держбюджету-2010. Він назвав його бюджетом виживання, а не розвитку.

***

Кабінет Міністрів готовий розглянути альтернативні проекти державного бюджету на 2010 рік, заявила прем’єр Юлія Тимошенко.

«Я хотiла б, щоб всi, хто критикує – Президент, опозицiя, щоб вони, замiсть порожніх розмов, скористалися своїми аналiтичними центрами i запропонували для країни альтернативнi проекти держбюджету», – сказала Тимошенко.

За словами прем’єра, уряд готовий обговорювати ці проекти і, якщо їх підтримає суспільство, підтримувати запропоновані в них ідеї.

Днями Кабінет Міністрів подав на розгляд Верховної Ради проект державного бюджету на 2010 рік.

Цей документ розкритикували як Секретаріат, так і Партія регіонів. Зокрема, лідер ПР Віктор Янукович назвав урядовий проект бюджету-2010 «нереальним, передвиборчим та популістським».
XS
SM
MD
LG