Доступність посилання

ТОП новини

У Женеві мають продовжити російсько-грузинські переговори


Грузія і Росія, відповідно до графіку, мають поновити сьогодні в Женеві переговори про безпеку, які мають на меті відвернути можливість нового загострення ситуації на Кавказі.

Подібні зустрічі відбуваються за посередництва Євросоюзу та Організації з безпеки і співпраці в Європі з жовтня минулого року після минулорічної війни Росії проти Грузії.

Останній, липневий раунд цих переговорів спостерігачі назвали «конструктивним». Проте, як зазначили експерти, до реальних поступок іще далеко.

Нині, через більш як рік після війни, відносини між двома країнами знову різко погіршуються. Днями Росія уклала угоди про утримання військових баз протягом 49 років у грузинських сепаратистських регіонах Абхазії й Південній Осетії, що їх Москва визнає за «незалежні держави».

Росія також заявила, що її Берегова охорона охоронятиме «територіальні води» Абхазії, до яких Грузія намагається не допускати нелегального заходу іноземних суден.

Грузія засудила обидва кроки Росії. Угоди про бази, за словами Тбілісі, підтверджують, що Москва поводиться як «варвар», а можливе втручання Росії в охорону морських «кордонів» Абхазії, як каже Грузія, буде піратством відповідно до міжнародного законодавства.
XS
SM
MD
LG